Kako znižai stroške ogrevanja tudi do 70%?

//Kako znižai stroške ogrevanja tudi do 70%?

Kako znižai stroške ogrevanja tudi do 70%?

V težkih časih kot so je cena energenta ogrevanja vse bolj pomembna. Sploh pri starejših hišah, ki niso primerno izolirane in imajo zastarele ogrevalne sisteme. Strošek letnega ogrevanja za take objekte (za cca. 200 m2) zlahka nanese na 2.000 € do 3.500 € na leto.

Večino teh sistemov je potrebno zamenjati. Kaj v tem primeru izbrati?

Večina tistih, ki se odloča za zamenjavo stare oljne ali plinske peči se odloča med peleti oziroma lesom in toplotno črpalko. Ker pa večina starejših gradenj uporablja radiatorje, je zelo pomembno kolikšna je temperatura dvižnega voda oziroma kolikšna je temperatura vode, ki jo spuščamo v radiatorje. Pri takih objektih je ta temperatura nekje 70/60°C.
V kolikor se odločimo za toplotno črpalko, je zelo pomembna izbira pravilne toplotne črpalke, ki po moči ustreza predhodno sistemu. Na trgu toplotnih črpalk lahko najdemo enostopenjske, tako imenovane nizkotemperature toplotne črpalke, ki lahko vodo segrejejo do 60°C. Le te so bolj primerne za tiste objekte, ki imajo talno ogrevanje oz. tiste objekte, ki so primerno izolirani ter je potrebna ogrevalna temperatura v radiatorjih do 50°C.

Alternativa so dvostopenjske ali visokotemperaturne toplotne črpalke, ki vodo segrejejo do 80°C. Le te so pravilna izbira za zamenjavo vašega starega sistema. Ob pravi izbiri sistema bodo vaši stroški ogrevanja tudi do 70% nižji, hkrati boste za 3- do 4-krat znižali izpust CO2 in tako prispevali k čistejšemu okolju.

Za več informacij nas pokličite na + 386 (05) 338 39 43 ali pišite na prealpi@prealpi.si.

2017-05-02T19:32:08+00:00
VELIKA JESENSKA AKCIJA

Ob naročilu toplotne črpalke zrak-voda boste brezplačno prejeli klimatsko napravo HITACHI model RAC-35 WED/ RAK-35 PED.

Klik za več informacij
close-link