KLIMATSKA NAPRAVA – UČINKOVIT VIR TAKO HLAJENJA KOT TUDI OGREVANJA

Home/Klimatske Naprave/KLIMATSKA NAPRAVA – UČINKOVIT VIR TAKO HLAJENJA KOT TUDI OGREVANJA

KLIMATSKA NAPRAVA – UČINKOVIT VIR TAKO HLAJENJA KOT TUDI OGREVANJA

Zaradi vse bolj spremenljivega vremena se je sezona hlajenja podaljšala in tako traja od maja do septembra. Ker v zadnjem času večina imetnikov klimatskih naprav izkorišča tudi njihovo izjemno učinkovitost pri ogrevanju, so klimatske naprave pravzaprav aktualne čez celo leto. Kljub temu se še vedno največ klimatskih naprav proda prav v vročih poletnih mesecih.

Naj naštejemo samo nekaj glavnih funkcionalnosti klimatskih naprav. Le te lahko uporabljamo za hlajenje in ogrevanje prostorov kot tudi razvlaževanje in čiščenje zraka…itd. Če si želimo udobnega počutja v svojem domu, bomo v poletnih mesecih primorani zniževati tako temperaturo kot tudi vlažnost naših prostorov. Prav vse klimatske naprave so v primerjavi s stenskim in talnih hlajenjem sposobne poleg znižanja temperature zraka zniževati tudi vlažnost.

Hitachi kot eden pionirjev na tem področju uspešno sledi oziroma narekuje trend novih generacij klimatskih naprav, katere nam ponujajo vedno več različnih funkcij, prav tako pa so naprave vedno bolj energetsko učinkovite. Klimatske naprave Hitachi so opremljene z najnovejšo DC inverter tehnologijo za varčevanje z energijo v skladu z najnovejšimi evropskimi direktivami, vendar ne smemo pozabiti tudi na druge pomembne vidike kot so oblika, enostavnost uporabe, kakovost zraka, tiho delovanje,ter enostavnost montaže in vzdrževanja.

Splošno znano je, da izkoristki najboljših oljnih in plinskih peči dosegajo celo 100 in več odstotkov, kar pomeni, da nas bo 1 kWh proizvedene energije pri najboljših oljnih peči stal skoraj 10 centov, medtem ko bomo za ogrevanje s plinom za 1 kWh odšteli med 7 in 12 centov ali več. Po novih evropskih direktivah je dovoljena le prodaja klimatskih naprav, označenih najmanj z energetsko oznako A, ki nam čez celotno sezono nudi energijo po ceni 4 cente za 1 kWh (boljše naprave dosegajo tudi 3 centa na kWh). V primeru ogrevanja v prehodnih obdobjih, ko so izkoristki še višji, zlahka dosegamo ceno 3 cente za 1 kWh.

Hitachijeva široka paleta sobnih klimatskih naprav s hladilnimi močmi od 1,8 KW – do 7,0 KW bo tako zadovoljila potrebe vsakega našega kupca.

Serija-PPA

Serija PPA (Moči od 1,8 KW do 7,0 KW)

Serija XA – CUT- OUT (Moči od 2,5 KW do 5,0 KW)

Serija XA – CUT- OUT (Moči od 2,5 KW do 5,0 KW)

Serija PSA – PREMIUM (Moči od 1,8 KW do 3,5 KW)

Serija PSA – PREMIUM (Moči od 1,8 KW do 3,5 KW)

Ena večjih sprememb katere nam tudi povedo, da je Hitachijev trend vsekakor v funkcionalnosti naprave in modernem slogu kar ga tudi uvršča med vodilne na tem področju je tudi novi IR upravljalnik kateri nam poleg osnovnih funkcij ponuja še različico dodatnih funkcij kot so npr:

  • Pregled sobne in nastavljene temperature na daljinskem upravljalniku
  • Pregled porabe električne energije
  • ˝Leave home˝ funkcija pri kateri nam naprava poskrbi, da temperatura v prostoru ne pade pod 10°C
  • Dvojni tedenski časovnik (eden nastavljiv v funkciji gretju ter drugi nastavljiv v funkciji hlajenja)

daljinec

Nakup znane blagovne znamk je v večini primerov povezan z višjo učinkovitostjo. Te naprave se bistveno manj kvarijo in nudijo tudi bolj kvaliteten izpih. Priporočamo nakup novejših naprav boljših blagovnih znamk. Klimatske naprave blagovne znamke HITACHI so zagotovo garancija za učinkovito rabo energije in dolgo življenjsko dobo brez okvar.

Za brezplačne informacije ter še več koristnih informacij, nas lahko pokličete (TEL) ali pa pustite vaš e-mail v spodnjem okencu.

 

2017-05-02T19:32:08+00:00