Toplotne črpalke2018-03-06T13:06:02+00:00

Eko Sklad Slovenski Okoljski Sklad

UGODNOSTI ZA NOVE TOPLOTNE ČRPALKE

Privarčujte 2.500 EUR s subvencijo za vašo TOPLOTNO ČRPALKO s strani Ekosklada!

Več Informacij
Toplotne črpalke Katalog Hitachi

Vaša e-pošta

Zanimajo me Toplotne Črpalke

Toplotne črpalke Hitachi

Zato ker spadajo med boljše toplotne črpalke na trgu in imajo pravo razmerje med kakovostjo in ceno.

YUTAKI S

Toplota črpalka za gretje Hitachi YUTAKI S

Napredna zvezna regulacija omogoča optimalno porabo moči in to brez izgube udobja. Široka paleta toplotnih črpalk Hitachi Yutaki S bo prav gotovo pravi odgovor za alternativo klasičnemu ogrevanju.

YUTAKI S TOPLOTNA ČRPALKA ZA GRETJE

YUTAKI S COMBI

Toplota črpalka primerna za ogrevanje z integriranim bojlerjem za sanitarno vodo Hitachi S COMBI

Estetska in kompaktna izvedba notranjega modula z 200 ali 260 litrskim bojlerjem poleg enostavne in hitre montaže bo zavzela  minimalno prostora. Izpopolnjen krmilnik daje informacije o delovanju in prilagaja  delovanje naprave vašim potrebam

TOPLOTNA ČRPALKA Z KOMPAKTNO NOTRANJO ENOTO

YUTAKI S 80

Visokotemperaturna Toplota črpalka Hitachi YUTAKI S80

Visokotemperaturna toplotna črpalka z edinstveno inteligentno kaskado je nov mejnik v tovrstni tehnologiji. Samodejna regulacija moči in  temperature vtoka od 25 do 80°C tudi pri ekstremno nizkih zunanjih temperaturah ( -20 °C) bo dala pravo toplino vašemu domu.

VISOKOTEMPERATURNA TOPLOTNA ČRPALKA

YUTAKI M

Kompaktna – monoblock izvedba toplotne črpalke YUTAKI M

Je najprimernejša rešitev za tiste uporabnike, kateri se soočajo s prostorno stisko in nimajo prostora za postavitev notranje enote toplotne črpalke oziroma so s tem zelo omejeni. Omogočajo hitro in enostavno instalacijo brez nobenih plinskih povezav. Vse glavne komponente se nahajajo v zunanji enoti, tako da bo v vašem objektu nameščen le uporabniški vmesnik.

KOMPAKTNA TOPLOTNA ČRPALKA

Kako uspešno montirati toplotno črpalko Hitachi?

To prepustite našim pooblaščenim strokovnjakom. Kajti le oni so bili izšolani in imajo potrebno znanje ter orodje za opraviti montažo po vaših željah. Na ta način bo naprava delovala brezhibno in učinkovito. Seznam naših pooblaščenih prodajalcev in monterjev po Sloveniji.

TOPLOTNE ČRPALKE KAKO DELUJEJO

Toplotne črpalke HITACHI, so namenjene tako ogrevanju kot tudi hlajenju oz. pohlajevanju objektov.
Maksimalna temperatura ogrevalne vode je 60°C! Minimalna temperatura hladilne vode pa 5°C! Osnovni vir toplote ki je potreben za delovanje toplotne črpalke je energija, ki jo naprava izkorišča iz okolice. Električna energija pa predstavlja le manjši del energije, katera je potrebna za delovanje toplotne črpalke.

Hladivo (R410A) za prenos toplote kroži v zaprtem krogu ˝uparjalniku˝ in ima nalogo prenosa toplotne energije iz okolice. V našem primeru zraka iz okolice. Sprašujemo se od kje tako visoka učinkovitost pri toplotnih črpalkah? Odgovor je v uparjalniku! Uparjalnik pa se imenuje zato, ker tekočina, katera kroži v njem se upari in med procesom uparjanja črpa energijo iz okolice pa čeprav pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Na tej točki hladivo komprimiramo s pomočjo kompresorja in mu zmanjšamo volumen. Kaj se pri tem procesu dogaja? S tem dosežemo povečanje pritiska in posledično tudi povečanje temperature hladiva! Od tu naprej nam vroče hladivo zaokroži po kondenzatorju! To je toplotni izmenjevalec v katerem se energija,ki se absorbira iz oklice prenese na ogrevalni sitem!

Z razliko od večine proizvajalcev toplotnih črpalk Hitachi uporablja lastne kompresorje, kateri so plod večletnega razvoja in izkušenj Hitachijevega razvojnega oddelka. Dejstvo je, da je prav kompresor ena glavnih komponent, ki skrbi za optimalno delovanje toplotne črpalke.
Zahvaljujoč inverterski tehnologiji kompresorjev vsi modeli Yutaki lahko dosegajo velike razpone moči in s tem lahko zagotovijo čim manjše odstopanje nastavljene temperature v prostoru in zagotovimo pravo udobje v vašem domu!

učinkovitost
Toplotne črpalke zrak-voda koristijo energijo iz okolice in jo s pomočjo električne energije pretvorijo v toplotno energijo, ki bo zadostovala za ogrevanje vašega doma tudi v najhladnejših dneh!
Zahvaljujoč uporabi visoke tehnologije HITACHI-jevih scroll kompresorjev, energijsko varčnih obtočnih črpalk ter visoko učinkovitih ploščnih izmenjevalcev lahko zagotavljamo maksimalen energetski izkoristek kar se izraža tudi v visokih COP-jih!

Široka paleta modelov YUTAKI S nominalne grelne moči od 5,1 Kw do 24 Kw lahko zadovolji potrebe marsikaterega objekta!
V težkih časih kot so je cena energenta ogrevanja vse bolj pomembna. Kaj v tem primeru izbrati? Večina tistih, ki se odloča za zamenjavo stare oljne ali plinske peči se odloča med peleti oziroma lesom in toplotno črpalko. Ob zamenjavi vašega ogrevalnega sistema pomislite tudi na okolje! Z vgradnjo toplotne črpalke HITACHI Yutaki S boste vaše stroške ogrevanja znižali tudi do 70% hkrati boste za 3- do 4-krat znižali izpust CO2 in tako prispevali k čistejšemu okolju.